RSS-feed uutisista

Huijausviestejä taas paljon liikkeellä (PÄIVITETTY)

Viime aikoina on taas ollut liikkeellä normaalia enemmän erilaisia huijaus- ja kalastelu (phishing) -viestejä sekä suomeksi että englanniksi, monissa niissä yritetään väittää että iki tilisi olisi täynnä, ollut käyttämätömänä tai sinua on vakoiltu tms.

Älä klikkaa linkkejä epäilyttävissä viesteissä. Lue lisää ja ohjeita sekä katso esimerkkejä erilaisista huijausviesteistä IKI FAQ-sivulta Varo ja tunnista huijausviestit (phishing). (Päivitetty 2024-03-28)

Sähköpostin lähetyksen autentikointia tarkennettu

Iki:n sähköpostin lähetystoiminnossa on tarkennettu autentikointia tietoturvasyistä. Jos saat sähköpostia lähettäessä virheilmoituksen 553 5.7.1 <OSOITE@iki.fi>: Sender address rejected: not owned by user TUNNUS, tarkista että From-osoite OSOITE kuuluu samalle iki-jäsenelle kuin TUNNUS jolla palveluun tunnistaudutaan. (2024-01-11)

Kutsu iki ry vuosikokoukseen ti 26.3.2024 18:00 Oodissa

Internet-käyttäjät ikuisesti IKI ry:n vuosikokous pidetään tiistaina 26.3.2024 kello 18:00 Oodi-keskustakirjastossa Helsingissä. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumisohjeet kokouskutsusta. Päivitetty 2024-03-09

SPF-ongelmia

Joidenkin kohdeosoitteiden (esim. inet.fi) kanssa on esiintynyt toimitusongelmia johtuen kohdepalvelun turhan tiukasta SPF-suodatuksesta. Ohjeita SPF-ongelmien kiertämisestä sekä lisätietoja SPF:stä. SPF on poistuva viritys joka on korvautumassa paremmilla DMARC/DKIM/ARC ratkaisuilla.

Ikitotuus 9 jäsenlehti

Iki:n jäsenlehden ikitotuuden uusin numero on julkaistu 9.5.2023. Lue nyt uusista hyödyllisistä toiminnoista iki:ssä ikitotuus-jäsenlehdestä.

Jotkut suomalaiset sähköpostipalvelut blokkaavat viestejä

Päivitys: Ongelma on ehkä korjaantunut 30.3. 09:36 jälkeen. Viime päivinä on saatu useita raportteja että jotkut suomalaiset internet-palveluntarjoajat ovat blokanneet sähköposteja turhan tiukasti. Tämä on näkynyt niin että sähköposteja ei ole mennyt perille iki:stä kohdeosoitteeseen ja lähettäjä on saanut virheilmoituksen missä lukee esim. "IP address blocked by Spam filter (CR003)". Ongelma on koskenut esim. elisanet.fi ja kolumbus.fi kohdeosoitteita. Asiasta on oltu yhteydessä palveluntarjoajiin. Asiasta voi valittaa internet-palveluntarjoajasi asiakaspalveluun. Voit kytkeä päälle iki:n www-varapostilaatikon jos epäilet että et ole saanut jotain sähköposteja. Iki:stä voi myös ohjata viestit useaan kohdeosoitteeseen. (päivitetty 2023-03-30 17:53)

Iki ry vuosikokous pidettiin 21.3.2023 Otaniemessä

Yhdistyksen vuosikokous pidettiin tiistaina 21.3.2023 kello 18:00 alkaen Espoon Otaniemessä Dipolissa. Tarkemmat tiedot kokouskutsussa.

Older entries >>