Vaihda stylesheettiä tästä (Javascript/DOM)): Oletus: indexbw (Mustaa tekstiä valkoisella pohjalla) | index (Vihreää tekstiä mustalla pohjalla) | indexbwserif (Mustaa serif-fonttista tekstiä valkoisella pohjalla) | latex (Mustaa LATEX-fonttista tekstiä valkoisella pohjalla)

WWW:n tärkeimmät Microsoftin vastaiset sivut

(Viimeksi muutettu 24.10.2007)


Kun joskus kauan sitten tein tämän WWW-sivun, Wikipediaa ei vielä ollut olemassa. Mutta sen jälkeen on tapahtunut vaikka mitä ja Wikipediaan on lisätty paljon Microsoftin vastaisesta ajattelusta kertovaa tekstiä.

Nuo artikkelit tekevät tämän WWW-sivun lähes turhaksi. Mutta tässä kuitenkin jotain WWW-linkkejä:

Kenties parhaat Microsoftin vastaiset linkkilistat ovat nämä:

Redmond Roundup
http://i-want-a-website.com/about-microsoft/

The Microsoft Boycott Campaign
http://www.msboycott.com/

Paras tähän mennessä löytämäni WWW-sivu, johon on koottu asiaa Microsoftin kieroista tempuista on tämä Mitch Stonen toimittama sivu:

Say no to monopolies - Boycott Microsoft
http://www.vcnet.com/bms/

Microsoftin(kin) ohjelmien käyttöliittymiä mollataan tässä paikassa:

Annoyances.org
http://www.annoyances.org/



Tämän sivun lainaamisesta ja muusta käytöstä

Copyright © Juhapekka "naula" Tolvanen
http://iki.fi/juhtolv/

WWW-sivujani nimeltä "Miksi on typerää postittaa sähköpostin liitetiedostona MS Word -dokumentteja", "Kitkeriä vastineita, käytännön piloja ja muuta ikävää, joille voi altistua, jos postaa sähköpostin liitetiedostona MS Word-dokumentteja" ja "WWW:n tärkeimmät Microsoftin vastaiset sivut" muodostavat itsekukin teoksen, joita kutakin saa levittää, kopioida, myydä ja muokata noudattaen jompaa kumpaa seuraavista lisensseistä:

The GNU Free Documentation License (GNU FDL), Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation; with no Invariant Sections, with no Front-Cover Texts, and with no Back-Cover Texts.

TAI

The Design Science License (DSL).

GNU FDL-lisenssin kopio on saatavana täältä:
http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html

DSL-lisenssin kopio on saatavana täältä:
http://www.dsl.org/copyleft/dsl.txt

Kopioita DSL‐lisenssistä löytyy näistä paikoista:

Olen myös suomentanut Design Science Licencen. Se löytyy täältä:

http://iki.fi/juhtolv/licenses/dsl.fi.txt

Yllämainittujen WWW-sivujen taustakuvien ja tyylitiedostojen levityksessä noudatetaan samoja ehtoja kuin itse sivujen levityksessäkin.

Yllämäinituilla WWW-sivuilla näkyviä Hackles- ja User Friendly-sarjakuvien strippejä levitetään niillä ehdoilla, mitä niitten tekijänoikeuksien haltijat vaativat. Toisinsanoen GNU FDL- ja/tai DSL lisenssiehdot eivät koske niitä, elleivät he itse niin päätä.

Sivut voi liittää esimerkiksi osaksi CD-ROM-teosta edellä mainituin ehdoin. Vaikka kumpikaan lisenssi ei sitä vaadikaan, niin arvostaisin, jos ennen näiden dokumenttien julkaisua laajemmassa mittakaavassa (esimerkiksi WWW:ssä tai CD-ROM:lla) minulle ilmoitettaisiin asiasta.

Jos lainaat tai muuten käytät tätä dokumenttia jossain kirjassa, lehdessä tms. julkaisussa, niin silloin lähdeviitteet ja krediitit täytyy olla tehty kunnolla. Lisäksi olisi kivaa saada edes yksi kappale ko. julkaisua tekijän nimi- ja omistuskirjoituksella varustettuna. Jos kyseessä on kirja tai muu vastaava julkaisu, jolla on monta tekijää, niin riittää, kun minulle tulevassa ko. julkaisun kappaleessa on nimi- ja omistuskirjoitukset ko. julkaisun (pää)toimittajalta tai toimittajilta sekä niiltä henkilöiltä, jotka kirjoittivat juuri ne ko. julkaisun kohdat, joissa tätä WWW-sivua lainataan tai muuten käytetään. Jos kyseessä on lehti, niin jutun kirjoittaneen henkilön nimi- ja omistuskirjoitus riittää, eli lehden päätoimittajan nimi- ja omistuskirjoitus ei ole välttämätön.

Mutta mitä sitten teetkin tällä WWW-sivulla, niin olisi kivaa kuulla siitä mieluummin jo etukäteen. Olisi muutenkin kivaa tietää, missä kaikkialla tätä käytetään ja miten.

Jos sinulla on jossain joku WWW-sivu, joka jollain lailla sivuaa tämän dokumentin aihepiirejä, niin kerro ihmeessä minullekin sen URL, niin voin lisätä sen tämän sivun linkkilistaan.

Tähän WWW-sivuun osoittavia hyperlinkkejä saa tehdä omille WWW-sivuilleen, mutta niitten sivujen olemassaolosta ei ole pakko mainita minulle, mutta niin kannattaa tehdä, jos se sivu olisi kelvollinen lisättäväksi tämän sivun linkkilistaan.


Valid XHTML 1.0 Transitional


Tämä WWW-paikka näyttää paljon paremmalta WWW-selaimella, joka tukee www-standardeja, mutta sen sisältämä informaatio on silti saatavilla millä tahansa WWW-selaimella.